Vision – fokus

Vores fokus

Børn i Danmark udsættes for ting, de knap tør hviske om til en voksen, så de har brug for støtte i “kampen” om samvær med begge forældre.

Om foreningen

Børns Samvær er en græsrodsforening hvor vi alle vil børnene godt. Vi har specielt fokus på børn, der ikke bor permanent sammen med begge dets forældre.

Vores udgangspunkt er altid at alt omkring børnene skal afgøres efter, hvad der er bedst for barnet – set fra barnets perspektiv.

Forældre elsker deres børn – Børn elsker deres forældre!

Begge veje er det næsten betingelsesløs kærlighed.

Børn er kun børn i få år og rigtig mange oplever brud i familien – det påvirker dem for resten af deres liv.

Vores opfattelse er, at børn har behov for begge forældre.

Vi mener ikke, at det nødvendigvis betyder, at de skal deles. Kvaliteten af kontakten til forældrene er vigtigere end kvantiteten.

Forældre, der fører krig mod hinanden, er dybest set med til at påvirke deres børn negativt. Forældrenes kamp kan blive en skade på barnet for livet.

Derfor er det vigtigt, at forældre opfører sig ordentligt over for hinanden. Børn skal se, at forældre godt kan samarbejde, selv om de ikke længere bor sammen.

Sandheden er imidlertid desværre også, at disse idealer ikke i alle familier kan stå for en spejlprøve.

Der er familier, hvor samarbejdet er svært. Årsagerne er mangfoldige. Blandt de mere almindelige er alkoholmisbrug, psykisk og fysisk vold enten over for børnene eller over for den anden forælder, personlighedsforstyrrelser i et bredt spektrum fra svage psykopatiske tendenser til alvorlige psykiske lidelser.

Seksuel misbrug af børn er forhåbentlig mere sjældne, end det til tider fremstilles i pressen. Men det eksisterer.

Mange forskellige forhold kan gøre det svært både at være barn og forælder.

“Børns Samvær” ser disse hovedopgaver – VISION

  • At påvirke meningsdannelsen i retning af, at der hele tiden skal være ægte fokus på barnets bedste.
  • Vi siger, at verden skal betragtes fra barnets stol.
  • Vi er optaget af politisk at påvirke samfundet, så der gives så mange redskaber for brudte familier som muligt til at gøre livet lettere for børnene.
  • Det kan være forbedrede tilbud især til krisehåndtering (parterapi, konfliktmægling og lignende). Mange kan ikke blive enige om forældremyndighed, bopæl og samvær.
  • Mange er derfor nødt til at få afgjort deres sag. Fokus bør for dem være, at de bekymringer bliver taget alvorligt, som den enkelte forælder oplever. Alle sager bør undersøges grundigt, så myndighederne har så godt et grundlag som overhovedet muligt at træffe afgørelse på.
  • Gennem vores telefonrådgivning er det vores ambition, at man kan henvende sig anonymt og få generelle råd og vejledning.
  • Vi ved efter mange års erfaring, at det kan være uendeligt uoverskueligt pludselig at stå i en konflikt med den anden forælder. Vores telefonrådgivere er ikke professionelle på området. De har alle på en eller anden måde oplevet, hvordan det føles at komme i klemme i systemet.

Børns Samvær – STØT i den gode sags tjeneste!

Børns Samvær støt os et medlemsskab
Støt Børns Samvær